La previsió turística a Olot per l’agost supera el 85% d’ocupació, un augment respecte aquests mesos passats

Les dades d’ocupació turística a la ciutat d’Olot aquest juliol han estat del 55,45%, una xifra similar a la del 2021. Els caps de setmana però, ha augmentat fins a un 85%.

Tot i així, turisme informa que s’ha notat una tendència d’anul·lacions a última hora.

Pel que fa a la Oficina de Turisme, ha recuperat i incrementat la seva atenció al públic visitant un 21% en relació amb l’any passat. D’aquests, un 50% han estat famílies i un 30% parelles, principalment procedents de les comarques barcelonines.

Gemma Canalias, Regidora de Turisme Olot: “El públic visitant busca una informació personalitzada.

El sector de la hostaleria ha notat però, una disminució de la freqüentació de clients comparat amb l’any passat.

Gerard Xifra, President de l’Associació d’Hostaleria de la Garrotxa: “Hem notat una certa baixada en cada establiment o de freqüentació diària a casa nostra. El perfil sobretot és del país, i província de barcelona. Sí que hem notat un repunt de la resta de l’estat. I el que ens falta molt de recuperar perquè aquest any encara no ho hem fet, és l’estranger, el francès, l’holandès, que el vam perdre sobretot al mes de juny juliol que ens salvava una mica la temporada, i que aquest any encara l’hem trobat a faltar en aquest sentit.

Un factor que preocupava al turisme garrotxí era la durada de les estades a la comarca, es trobaven sobretot amb reserves d’una sola nit. Al juliol però, hem pogut veure com aquesta dada ha canviat.

Gemma Canalias, Regidora de Turisme Olot: “Hi guanya tot el sector econòmic

El que ha fet que s’allargui l’estada dels visitants es creu que és el model que es segueix des de Turisme, la oferta de la ciutat i de la comarca que està canviant respecte anys anteriors, ja que a més d’allotjaments tenen una gran quantitat d’activitats per dur a terme.

Des dels establiments que proporcionen la oferta de la ciutat però, es segueix pendent de l’augment econòmic de les despeses.

Gemma Canalias, Regidora de Turisme Olot: preocupats per pujada de preus que es compensa amb les reserves dels propers mesos

Les previsions pel que fa al mes d’agost i d’aquest proper pont, tot i que canvien segons el tipus d’establiment, son molt bones:

Gemma Canalias, Regidora de Turisme Olot: “Es preveu una ocupació mitjana a l’agost del 85% i en alguns establimes la plena ocupació.

 

x