Les Festes del Tura estrenaran un nou model de got completament sostenible

Aquest any, les Festes del Tura estrenen un nou model de got. Un de més sostenible, 100% biodegradable i reutilitzable durant 2 anys.

L’empresa proveïdora Retolprom que treballa amb la marca d’EcoGots ha fabricat els vasos que veurem els propers dies de les festes.

Agustí Albós, Regidor de festes de l’Ajuntament d’Olot: Hem trobat una oportunitat que encaixa amb els reptes d’avui, com a societat, com a ciutat i també com a festes.  “Acostar-nos una mica més a allò que volem: unes festes més sostenibles i que cada vegada acompanyin i vagin més en la línia amb els objectius de Desenvolupament Sostenible, amb aquell horitzó 2030.

Aquests gots, permetrien reduir la petjada de CO2 en un 72%, i al mateix temps, la seva fabricació requereix menys consum elèctric.

Elisabet Zaragoza, CEO d’EcoGots: Son gots molt més sostenibles que els típics de polipropilè, perquè substituïm una part que és el plàstic per pellofa d’arròs, un compost que ens dona unes propietats d’un aspecte molt més ecològic. A part, els polímers restants per fer la producció del got son 100% biodegradables, amb la qual cosa no deixa cap residu de microplàstic al medi. “Als dos anys comença el procés de degradació que acaba convertint-se en una espècie de cera que és innòcua pel medi ambient i acaba desapareixent completament.

Els vasos seran aptes per a l’ús de microones i rentaplats i es seguirà amb la dinàmica dels altres anys: cada got valdrà un euro però es podrà retornar-lo i se’ls hi tornarà aquest euro. Pel que fa a la mida, també serà la mateixa.

Aquest any, la imatge que es mostrarà a tots els gots serà la d’Àngela González, alumna de l’Escola d’Expressió Municipal d’Olot, que ha apostat per una representació dels gegants de la ciutat.

x