Sant Feliu de Pallerols acull el segon Aplec de la Sardana de la Vall d’Hostoles

Sant Feliu de Pallerols ha acollit aquest diumenge la segona edició de l’Aplec de la Sardana de la Vall d’Hostoles. L’any passat, el municipi va unir esforços amb les Planes d’Hostoles per iniciar un esdeveniment celebrat aquest any en un lloc molt especial per als veïns, els Arbres d’en Casals. Durant la jornada al matí s’han pogut escoltar nou sardanes a càrrec de la Cobla Ciutat de Girona i un total de 26 a la tarda, amb la participació, a més, de la Cobla Bisbal Jove i la Cobla Principal d’Olot.

Joaquim Ros, president de l’Agrupació Sardanista de Sant Feliu de Pallerols: “Realment, ara és un aplec jove, perquè estem parlant del segon aplec de la Vall d’Hostoles. El que passa és que l’any passat vam acordar entre els dos municipis que en comptes de fer-ho en un poble es faria un any a les Planes i un any a Sant Feliu de Pallerols. Crec que va funcionar molt. Més que res, perquè vam unir els dos municipis a través de la sardana.”

Construir una rotllana, agafar-se de les mans i a ballar. A la vora d’un centenar de persones han assistit a l’aplec al matí, mentre que a la tarda ha sigut una mica més concorregut. Una bona iniciativa que es va aprovar per tal d’abaratir costos i també d’acostar la relació cultural entre els dos pobles.

Joaquim Ros, president de l’Agrupació Sardanista de Sant Feliu de Pallerols: “Per ser el matí que és només una audició, que és només un nou format que ens han deixat fer, jo penso que si que ha vingut molta gent. Normalment, els aplecs en general a la província de Girona són fluixos.”

La tercera edició tornarà a moure’s cap a les Planes d’Hostoles.

x