Sant Martí del Clot torna a celebrar la festa amb la missa i trencada d’olla

Després d’aquests dos anys, el dia de la Mare de Déu d’Agost ha pogut tornar a ser un dia normal a Sant Martí del Clot. El veïnat ha celebrat una matinal de festa que ha començat amb l’ofici solemne a l’església. Amb el temps, s’ha anat reduint.

Santi Reixach, alcalde de la Vall de Bianya: “Abans hi havia un hostal que es deia Ca la Pineda i hi feien ball, sardana i era una festa molt maca. Ha anat quedant reduïda i ara el que es fa és aquesta matinal a Sant Martí del Clot.”

La colla gegantera no hi ha pogut assistir per problemes interns, tot i que els veïns han pogut gaudir d’un vermut al sol que ha comptat amb diferents sortejos i premis, que han fet passar una estona divertida als assistents. També s’han ballat algunes sardanes. Abans de dinar, els més menuts, acompanyats dels pares i avis, han jugat a la tradicional Trencada d’Olla. Aquest any ha sigut una mica difícil, a causa de la poca edat dels nens i nenes, per això han comptat amb una petita ajuda. Això sí, quan s’ha trencat l’olla, tots s’han bolcat a recollir els caramels.

Santi Reixach, alcalde de la Vall de Bianya: “El més maco d’aquestes trobades que fem a les parròquies és que venen veïns que encara que no visquin aquí, han viscut aquí i esperen aquest dia per venir i fer aquest retrobament.”

Una festa de caràcter familiar en un entorn immillorable.

x