La Garrotxa obté una ocupació del 87% aquest cap de setmana llarg, quatre punts superior a la del 2019

Bones dades pel que fa a turisme aquest cap de setmana llarg de la Mare de Déu d’Agost. La Garrotxa ha tingut una ocupació del 87%, lleugerament superior a les previstes, i quatre punts superior a la del 2019, abans de la pandèmia. Segons Turisme Garrotxa, la suavització de les temperatures podria haver estat un dels factors claus. Pel que fa al perfil, la majoria dels atesos a les oficines de turisme han estat famílies i parelles. Durant aquests tres dies gairebé un 15% han provingut d’altres països, només 2 punts i mig menys que al 2019. Unes dades que consoliden la pràctica recuperació del flux de turisme internacional.

Besalú i Santa Pau fan balanç i previsió de l’ocupació turística d’aquest estiu

Ens hem desplaçat a dos pols turístics de la comarca per conèixer el nivell d’afluència de visitants que hi ha hagut els mesos d’estiu i la previsió dels mesos d’agost i setembre.

Lourdes Sibecas, Responsable de l’Oficina de Turisme de Besalú: “Estem superant el que va ser l’estiu de la temporada passada, amb afluència important de turisme, tant juliol com agost. Aquest cap de setmana és important d’afluència de visitants, no només pel cap de setmana llarg sinó que també estem a agost. 

Pel que fa a la localitat d’origen dels visitants, a Besalú es recupera ja la internacionalitat.

Lourdes Sibecas, Responsable de l’Oficina de Turisme de Besalú: “La gent prové dins les comunitats autònomes, del País Basc, Madrid, Navarra és turisme important que cada any arriba a la Garrotxa, i també destacar a nivell estranger visitants de França però també de l’altra cantó de món: americans, israelià que l’hem recuperat.”

Sílvia Sànchez i Daniel Rodríguez, Barcelona Cornellà: Jo ja havia estat aquí fa anys i volia ensenyar-li a ell tota aquesta zona, els poblets aquests de Besalú, Castellfollit, la zona dels volcans, que és preciós.

Neus Jiménez, Badalona: “Estem residint uns dies aquí a Olot i hem decidit venir a Besalú perquè ens agrada la part antiga, tot el que té a veure amb la història. Jo és la segona vegada, ell primera vegada que ve, venim a gaudir de les vistes i del lloc.”

Pel que fa a Santa Pau, el mes de juliol no ha estat tant concorregut com a Besalú.

Jordi Gómez, Treballador Oficina de Turisme de Santa Pau: “Climatològicament un desastre per les altes temperatures. A partir del mes d’agost s’ha vist un augment degut a les vacances de la majoria.

L’agost però, es preveu més mogut.

Jordi Gómez, Treballador Oficina de Turisme de Santa Pau: “Degut a que les temperatures començaran a baixar, tot i així esperem que sigui un agost on s’emplenin hotels, càmpings… la gent vol fer vacances igualment hi hagi crisi, hi hagi lo que hi hagi.

Sònia Ortiz, nascuda a Madrid però viu a Barcelona: “Portava molt temps volent conèixer la Garrotxa de tant sentir-ho al meu entorn. Ens venia de gust amb dos amigues, que elles venen de Madrid, algo de muntanya, de riu, diferent que no fos costa.”

x