Santa Pau desplega el tobogan d’aigua per la Festa Major malgrat la pluja

En un cap de setmana de festes majors a la comarca, Santa Pau també ha celebrat la seva en una edició sense limitacions per la pandèmia, però amb un altre enemic: la pluja. Un dels actes més emblemàtics va tenir lloc ahir. El mal temps va obligar a posposar-ho, però finalment es va poder desplegar el tobogan d’aigua.

Pep Companys, alcalde de Santa Pau: “Fa molts anys que celebrem aquesta baixada. Antigament la celebraven al centre del poble, però els carrers allà són molt estrets i aquest equipament no ens hi cap allà. Vam haver de buscar una alternativa, que ja vam fer l’any passat. Va ser tot un èxit i vam dir que havíem de repetir. Molta gent del poble. Petits i grans. Famílies senceres a gaudir d’una mica d’aigua i una remulladeta que es posarà prou bé en aquests dies tan calorosos.”

En tot cas, Santa Pau va viure divendres i dissabte els plats forts de la festa. Una festa que va començar amb el pregó i el sopar popular, que enguany va comptar amb la participació d’unes 250 persones.

Pep Companys, alcalde de Santa Pau: “El dissabte era el dia fort. Hi havia el Bazaga’s, el Blackiss i la festa del jovent a la nit, que vam portar més de 1.000 persones a la plaça Major. Contents, perquè va anar molt bé, la veritat. Hi va haver molt d’ambient. Hi havia gent del poble que deia que feia anys que no es veia una festa amb tanta gent a la vila.”

El poble també va acollir diumenge el primer partit de pretemporada del Santa Pau, que es va estrenar al Municipal Pitu Padrosa amb victòria per 3-2 davant un equip d’una categoria superior, el Besalú. La festa acaba aquest dimarts amb havaneres a la plaça Major.

x