Les dependències municipals d’Olot ja s’han adaptat a les mesures obligatòries del decret de climatització

Les dependències municipals, així com les instal·lacions i establiments privats, ja s’han adaptat a les mesures obligatòries que dictamina l’article 29 del Reial decret llei que el Consell de Ministres va aprovar la setmana passada.

Pep Berga, Alcalde d’Olot: “Decret que pretén que es consumeixi menys energia en un moment important, com a Ajuntament hem de respondre positivament en les recomanacions.”

Es va donar una setmana de marge per aplicar les mesures, per tant avui és el primer dia que la regulació ja ha de ser una realitat. A part de les mesures que regulen la temperatura i la il·luminació, els equipaments municipals que tenen accés directe al carrer també hauran de disposar d’una porta amb un sistema automàtic per tal que no quedi obert permanentment. Els que no en tenen, hauran d’aplicar aquesta mesura abans del 30 de setembre.

Pep Berga, Alcalde d’Olot: “A nosaltres ens afecta poc perquè tenim poques obertures o entrades automàtiques que obligaven a fer una climatització de fred molt més important.”

Tot i així, els establiments públics hauran de revisar calderes i instal·lacions tèrmiques si la última revisió és anterior al gener del 2021.També s’hauran de col·locar cartells informatius visibles pel públic abans del 2 de setembre.

Pel que fa a Olot, l’Hospici, la Biblioteca i els Museus han aplicat aquestes mesures i només hi queden exempts els centres sanitaris i educatius de la ciutat.

Pep Berga, Alcalde d’Olot: “El que no pot ser és que entrem en una zona comercial i que hi faci fred, que això passa en aquests moments, i acabar de trobar afinitats més bones que contribueixin en l’estalvi però tenint en compte la flexibilitat, perquè és evident que hi haurà excepcions on aquestes mesures no es podran adoptar.”

També s’han dut altres mesures d’estalvi energètic com la incentivació a usar el transport públic. Des del Ministeri per la Transició Ecològica s’ha anunciat que al setembre es presentarà el pla de contingència i estalvi energètic amb més mesures que es solidaritzen amb l’eficiència energètica i amb Europa, que arran del conflicte amb Rússia vol deixar de dependre dels seus subministraments.

x