Torna el Biennal de Fotografia a Olot després de quatre anys

Després de quatre anys el Biennal Olot Fotografia torna. El fet de celebrar-se cada dos anys i que la pandèmia ens sobtés a tots, ha fet que l’última edició de la mostra fos la del 2018. Ara sí, aquest 2022 ja podem gaudir de la catorzena edició.

Aquest any el Biennal s’ha centrat en fotografies realitzades amb tècniques més primitives com la tècnica pinhole o fotografia estenopeica, que consisteix a utilitzar una càmera de fusta i un pot de iogurt amb un forat com a objectiu. També trobarem altes fotografies creades col·lodió humit o amb cianur.

Carles Sitjà, secretari de l’Associació de Fotografia: “Són fotos molt senzilles, molt rudimentàries, realitzades amb un sistema primitiu, però que li dona un aire misteriós a la fotografia.”

Abans aquestes tècniques es feien servir per fer els plans dels edificis.

Carles Sitjà, secretari de l’Associació de Fotografia: “Jo aconsellaria que aquells que tinguin curiositat s’acostin a les diferents seus que tenim a Olot Fotografia, es mirin les exposicions i deixin emportar per les propostes de cada autor.”

A més, a part de les exposicions també s’han organitzat tallers de fotografia nocturna, de nitidesa o de nu. A part, de conferències i ponències d’alguns autors. Totes aquestes activitats són obertes al públic, però cal fer una inscripció prèvia.

x