El Teatre Principal d’Olot es renovarà amb una ajuda de gairebé 200.000€

Una ajuda de gairebé 200.000€ del fons Next Generation de la Unió Europea farà possible d’aquí a molt poc la remodelació del Teatre Principal d’Olot. Una renovació que comptarà amb una dotzena d’actuacions a la Sala Gran del Teatre Principal, però també a la Sala la Carbonera. I és que través d’una línia d’ajudes a equipaments escènics del país com el Teatre Nacional de Catalunya o el Liceu, l’equipament de la ciutat també podrà adaptar-se als nous temps.

Pep Berga, alcalde d’Olot: “Tot el canvi de les tramoies, els tallafocs, les politges. Hi havien molts elements que encara eren mecànics i que en aquest moment passen a ser electrònics. També hi havia un canvi de la pantalla del projector que teníem com a Teatre Principal. Hi havia una part de la tecnificació de la Sala la Carbonera. Allà no hi teníem so ni llum permanentment instal·lats.”

Moltes de les activitats escèniques que avui en dia es programen requereixen cada vegada més projeccions més sofisticades. La renovació del teatre permetrà adequar l’equipament a les condicions tècniques que necessitava.

Pep Berga, alcalde d’Olot: “En aquest cas concret hi havia un percentatge del 20% que havíem d’aportar com a ajuntament. Ho fem, per descomptat, perquè és una oportunitat que el 80% te’l paguen des d’Europa. Precisament, des d’aquesta línia, de la digitalització no només de l’economia sinó també tots els elements de la vida pública.”

Les obres estaran acabades abans que acabi l’any.

x