Olot viurà les primeres Festes del Tura sense restriccions després de la pandèmia

Les Festes del Tura tornaran a situar Olot en el punt de mira del 7 a l’11 de setembre. Després de tres anys, aquestes seran les primeres festes sense restriccions després de la pandèmia. Fa unes setmanes vam conèixer el cartell d’enguany, que elegia la Gegantessa com a protagonista. El cert és que la faràndula serà la protagonista en l’inici de la festa, no només amb la tradicional cercavila del primer dia, sinó amb el pregó a càrrec de Tavi Algueró i Àngel Rigall.

Pep Berga, alcalde d’Olot: “La rellevància que tenen les seves peces en l’imaginari de la faràndula olotina, en la cercavila, en les festes veïnals és importantíssim i, a vegades, no en som del tot conscients. Vam començar amb el Porc i el Xai, però després van fer rèpliques de les històriques, com el pollastre o el drac.”

Una part de les activitats més esperades de les festes venen de part del món associatiu. En aquest sentit, les entitats tenen un pes importantíssim. El Faràndula Ràcing Team es posarà al capdavant de la turinada, que aquest any canviarà de recorregut. Un dels elements primordials de les festes és la música, que enguany estarà repartida en quatre escenaris: al Firal Petit, la plaça Campdenmàs, la plaça Major i el passeig de la Muralla.

Pep Berga, alcalde d’Olot: “Està molt bé que hi hagi algú que agafi el relleu i el protagonisme que aquella activitat no la perdi la ciutat, però que els que la porten a terme agafin la seva empremta personal.”

Pel que fa a la seguretat, hi seran presents els serveis d’assistència mèdica propis d’una festa tan multitudinària com aquesta i també un Punt Lila per atendre possibles agressions sexistes. La ciutat també estarà preparada per atendre possibles casos de punxades.

Pep Berga, alcalde d’Olot: “Aquest estiu se’n parla molt i, per tant, nosaltres també n’hem parlat i hem de preveure que això pugui passar durant les Festes del Tura. Per tant, és important que tant els cossos de seguretat com tota la gent que està darrere l’organització de les festes sàpiguen quins protocols s’han de seguir en el cas que es doni una punxada.”

L’Ajuntament d’Olot ha assegurat que el decret d’estalvi energètic no afectarà les festes. L’alcalde, Pep Berga, a més, va demanar un desig.

Pep Berga, alcalde d’Olot: “Que el temps ens acompanyi. Si ha de ploure que ho faci abans o ho faci després, perquè la pluja també convé molt, però que aquelles quatre nits tinguem unes festes normals d’una vegada per totes.”

x