Una tempesta torrencial inunda els carrers d’Olot i deixa prop de 100 mm en dues hores

Les intenses pluges de caràcter torrencial de les últimes hores d’aquest dimecres han deixat acumulacions d’aigua importants en diferents punts d’Olot. Les precipitacions han començat a les cinc de la tarda i, en només mitja hora, han deixat 45 litres per metre quadrat. Els nivells d’aigua han anat augmentant i, segons dades del Servei Meteorològic de Catalunya, a les set de la tarda ja havien caigut 96 litres d’aigua per metre quadrat a la ciutat. La pluja ha anat acompanyada de calamarsa en alguns instants. La tempesta d’aquest dimecres ha deixat més pluja en dues hores que en els darrers dos mesos.

L’Ajuntament d’Olot ha demanat a través de les xarxes socials màxima precaució a l’hora de circular per la ciutat i que la ciutadania no es desplaci si no és imprescindible. Per seguretat, s’ha tallat l’accés de ronda Fluvià i el consistori ha aconsellat evitar acostar-se a les lleres del riu.

Fins i tot, en alguns punts de la ciutat, l’aigua ha impedit que el clavegueram absorbís la pluja. Les xarxes socials s’han bolcat d’imatges de la tempesta.

x