Exhibició de cal·listènia per inaugurar el nou parc d’Olot

Aquest dissabte 20 d’agost, a les cinc de la tarda, tindrà lloc la primera exhibició al nou parc de cal·listènia d’Olot. Aquest acte s’allargarà fins a dos quarts de nou del vespre.

El Grup de Cal·listènia Olot organitza aquesta activitat per inaugurar les instal·lacions. Aquesta disciplina és un sistema d’exercicis físics amb el mateix pes corporal i que últimament està guanyant molts adeptes dins el món del fitness. Allà hi trobarem esportistes locals, però també d’arreu de Catalunya. L’objectiu de l’esdeveniment és donar a conèixer el grup i promoure la disciplina i l’esportivitat a la ciutat.

L’acte s’iniciarà amb una competició estructurada en diferents categories. En primer lloc, es faran exercicis bàsics, que continuaran amb exercicis de tensió i s’acabarà amb exercicis de freestyle.

Aquest nou parc té un espai de més de cent metres quadrats i compta amb barres paral·leles, barres inclinades per usuaris amb mobilitat reduïda i un complex de street workout amb 10 pals perquè hi puguin participar fins a 8 usuaris simultàniament.

El nou parc de cal·listènia era un compromís de l’Ajuntament d’Olot amb el grup de joves olotins, que amb més de quaranta membres no tenia cap emplaçament per trobar-se.

Marc Ramos, membre del Grup Cal·listènia Olot: “Abans que es fes el parc de Sant Joan, entrenàvem a qualsevol lloc del carrer, a casa i, sobretot, als parcs de salut que hi ha per la ciutat.”

La construcció del parc ha anat de la mà del mateix Ajuntament i dels caps del grup per adaptar-lo a les seves necessitats.

El parc està ubicat al parc de les mores i des de fa setmanes ja es pot veure la bona acollida que ha rebut. Aquestes instal·lacions són d’accés gratuït i pensades per a tots els nivells

Aniol Sellabona, regidor d’Esports: “Aquest parc es va fer en un emplaçament que permetria fer créixer les instal·lacions”.

Per facilitar-ne l’ús a tothom, l’espai compta amb un cartell amb diferents codis QR amb una explicació de cada element, la musculatura que es treballa amb cada element i quins exercicis s’hi poden realitzar, tot això, amb vídeos formatius per a tots els nivells.

x