Les pluges torrencials posen el focus a actuacions que pot dur a terme l’Ajuntament d’Olot per adaptar-hi la ciutat

L’episodi de pluges del dimecres a la tarda va ser molt intens, les dades que es van recollir són de 100litres per m2 amb poc més d’una hora.

Aniol Sellabona, Regidor de Medi Ambient: “A vegades referenciem amb l’episodi del Glòria: a la ciutat hi van caure uns 330l per m2 en 3 dies, i ara parlem de 100l en una hora, el que hagués caigut en un dia de Glòria ens va caure en una hora. Quan hi ha aquesta intensitat de pluja tenim punts a la ciutat que són més vulnerables: Ronda Fluvià, Passeres, que ja tenim estipulades dins el protocol de seguretat per tancar-les, tenim l’Avinguda Europa…”

La presència de la Policia Municipal i dels Bombers es va veure en algunes zones baixes i en punts on l’aigua hi havia entrat. Ahir al matí encara es revisaven tapes o col·lectors, i es netejaven embornals que havien quedat obturats per fulles que havien caigut degut a  les onades de calor.

Aniol Sellabona, Regidor de Medi Ambient: “Però també hi ha la feina que podem anar fent perquè aquests episodis que els experts també ens diuen que pot ser que siguin més habituals, anar-nos preparant per poder-les assumir millor.

Aquest any hi ha dues actuacions de clavegueram importants a la ciutat d’Olot. Fa un mes es van acabar les del Carrer Roura, un punt important on hi havia desbordaments, aquest fet s’ha intentat resoldre amb tot un desviament cap a altres pous de la ciutat. També  hi ha l’actuació del Carrer Sant Roc de la Plaça Major i el proper projecte que ja està fet, però que falta aplicar del Carrer Andrea.

Així doncs, aquestes actuacions representen un esforç important per qualsevol ajuntament i requereixen grans inversions. Les renovacions dels col·lectors de la ciutat d’Olot importants van venir finançades en aquell moment per l’Estat Espanyol.

Aniol Sellabona, Regidor de Medi Ambient: “Ajuntaments el que podem fer és identificar aquestes urgències, cada any guardar uns diners d’inversió i fer-ho sense aturar-nos. Però si realment es confirma que la ciutat necessita fer aquestes adaptacions per aquesta situació climàtica, necessitem que altres administracions superiors amb capacitats d’inversió molt superiors a les de l’Ajuntament tornin a apostar perquè des del món local puguem tornar a fer inversions importants.

x