L’Ajuntament d’Olot millorarà la zona del Volcà Monstacopa

L’Ajuntament d’Olot millorarà la zona del Volcà Montsacopa i ho farà a través de l’ajuda Next Generation de la Unió Europea. Una subvenció dels Plans de Sostenibilitat que deixarà més de tres milions d’euros a la comarca, tot i que una part important d’aquesta xifra se l’emportarà la capital, que podrà fer aquestes intervencions a una de les zones més turístiques.

Pep Berga, alcalde d’Olot: “Una que té a veure amb l’escala que connecta per la banda de l’Avinguda del Morrot, del costat del cementiri fins a dalt el volcà. Una segona que és una intervenció mirant de cara al cementiri a la part esquerre, és a dir, a l’accés en aquestes escales i on hi ha l’estàtua de Carrillo. Cal acabar de fer tota la urbanització, arrenjament d’aquella part i soterrament de les línies elèctriques que passen per aquesta zona. I una tercera que correspon a millorar el Camí dels Horts fins el carrer Gradera.”

Aquesta mena d’intervencions al volcà Monstacopa sempre es duen a terme d’acord amb el Parc Natural.

Pep Berga, alcalde d’Olot: “El que no farem és obrir nous itineraris, d’alguna manera el que fem és envellir, millorar, fer més agradables, tots els que ja tenim fets en aquest moment. Des del carrer Gradera serà possible connectar directament cap al carrer asfaltat que puja a la zona del Via Crucis. Però sí que n’hi ha un altre que hi haurà una actuació que volem completar, que és que aquest Camí dels Horts acabi d’arribar directament fins a l’església.”

Amb la subvenció, el consistori també ha previst la reforma del Parc Nou. En aquest moment, s’està elaborant la redacció del projecte que ben aviat s’aprovarà en Junta de Govern Local, per tal de millorar la senyalització, els itineraris i diversos aspectes d’intervenció paisatgística. També ha impulsat la renovació de continguts de l’Espai Cràter en què s’han destinat uns 200.000 €.

x