L’Ajuntament d’Olot presenta dos projectes de rehabilitació de residències geriàtriques a la convocatòria del fons europeu Next Generation

Segons dades del Consorci d’Acció Social, la Garrotxa té un alt índex d’envelliment, 30 punts més alt que el de tot Catalunya. També es posiciona capdavantera de les comarques gironines pel que fa a l’índex de sobreenvelliment, 3 punts i mig també per sobre del territori català que és del 14%.

Des de l’Ajuntament d’Olot s’han presentat dos projectes de reforma d’instal·lacions de centres residencials de gent gran, a la convocatòria de subvencions del Departaments de Drets Socials de la Generalitat, en el marc del Pla de recuperació, transformació, i resiliència, finançat per la Unió Europea. El fons europeu  Next Generation, podria servir per posar al dia instal·lacions de concretament l’antic Hospital Sant Jaume i de la residència Montsacopa.

Pep Berga, Alcalde d’Olot: Tot està pensat per estar destinat a serveis d’atenció a la gent gran, ara ens centrem en la remodelació de la part més vella de l’Hospital, que dona al carrer Sant Rafael. Va sortir una convocatòria que era per adequar les instal·lacions de les persones grans a les noves mesures de la pandèmia.

La rehabilitació de la residència Sant Jaume que consta de 65 places, ja es va iniciar al 2019 però es van haver d’aturar per la pandèmia, avui ja estan enllestides.

Les noves reformes plantejades pel consistori també es basen en la rehabilitació de 32 d’aquestes places, d’espais comuns i d’una millor eficiència energètica instal·lant plaques solars. El cost total és d’aproximadament 2 milions d’euros i es donarà per completada la reforma del 75% de les places de la residència.

Pel que fa a la residència Montsacopa, el projecte presentat a la convocatòria d’ajuts Next Generation preveu actuar en la millora de la climatització i la instal·lació de plaques solars incrementant l’ús d’energies renovables. L’aproximació  del cost del projecte és de 275.000 euros.

Pep Berga, Alcalde d’Olot: En cas que no es concedeixi continuaríem obres igual, probablement ho hauríem de fer més lentament.

L’Ajuntament d’Olot ha presentat vuit projectes més a convocatòries d’ajuts Next Generation destinats a l’enfortiment de l’activitat comercial, la rehabilitació d’edificis públics, la construcció de bicis carrils i la modernització de diferents infraestructures.

x