Els caçadors gironins no faran batudes a senglars ni per danys a l’agricultura com a protesta

La Federació de Caça de Girona decidia a principis d’agost per unanimitat no començar la cacera ordinària a partir del 4 de setembre. Ara els caçadors gironins han endurit les protestes i han anunciat que no faran batudes a senglars ni per danys als conreus. Entre les seves demandes, reclamen suprimir el punt de l’Ordre de Vedes que afecta la comunicació de batudes a les àrees privades de caça.

Joan Espona, vicepresident de la Federació de Caça de Girona: “Nosaltres no estem disposats en una propietat privada de caça, essent àrea privada de caça, d’haver-ho de comunicar. Una altra cosa són els espais públics, espais d’interès o parcs naturals. Això se’n pot parlar, perquè segurament això sí que ho poden aplicar, però, com és lògic, en una propietat privada no s’hi poden posar per més govern que sigui.”

Després de les reunions mantingudes amb el Departament d’Acció Climàtica, el col·lectiu va assegurar que no s’ha concretat res i, de moment, només mantindran els treballs al bosc per netejar camins o retirar la brossa acumulada.

Joan Espona, vicepresident de la Federació de Caça de Girona: “Sempre hi ha hagut bones paraules que se solucionarà i va passant el temps i la veritat és que continuen les bones paraules, però els fets no es veuen.”

x