La CUP denuncia la quantitat d’habitatges buits del Nucli Antic d’Olot

Un total de 593 habitatges buits que representen el 44% del barri del Nucli Antic. La CUP Olot ha iniciat una campanya per denunciar la quantitat d’habitatges buits que hi ha al centre de la ciutat fent una similitud amb la coneguda ‘Ruta de les Tapes’. Més d’un centenar d’aquests habitatges, a més, estan tapiats. Gairebé la meitat dels locals del barri estan tancats. Segons el partit, els grans propietaris i els diferents equips de govern dels darrers anys han abandonat el barri. També asseguren que els locals no funcionaran mentre no es resolgui el problema de l’habitatge.

Jordi Gasulla, portaveu de la CUP Olot: “Des de la CUP, lamentem que l’equip de govern no està desenvolupant totes aquelles mesures que dintre del PIAM, que va ser un procés participatiu molt ampli, va identificar i dissenyar 93 propostes per tal de revertir la situació de decadència d’aquest barri. L’Ajuntament ha fet unes quantes accions al respecte, però no ha abordat allò que creiem que és troncal, que és la problemàtica de l’habitatge al nucli antic.”

El partit també ha denunciat la manca de voluntat política de l’equip de govern i ha proposat retre comptes de l’estat de compliment d’aquest gairebé centenar d’accions del PIAM.

Jordi Gasulla, portaveu de la CUP Olot: “Portem batallant una proposta a les ordenances fiscals de l’Ajuntament per tal que faci un recàrrec de l’IBI als habitatges buits. L’Ajuntament no l’ha aplicat mai, tot i que es va aprovar el 2019, 2020 i 2021.”

També han qüestionat que l’equip de govern vulgui dedicar mig milió d’euros per les façanes de la Plaça Major.

Jordi Gasulla, portaveu de la CUP Olot: “En farem de molt de pintar façanes i serà una cosa totalment insuficient si no som capaços d’aconseguir que la plaça i el barri en general sigui un barri on hi visqui més gent i hi treballi més gent.”

x