Centenars de garrotxins assisteixen a la manifestació de la Diada Nacional de Catalunya a Barcelona

Un 11 de setembre més, Olot va celebrar la Diada Nacional de Catalunya amb un acte institucional davant de l’Ajuntament. L’Esbart Olot va protagonitzar un petit ball d’homenatge, es va llegir un manifest, tot això amb la hissada d’una estalada gegant. Tampoc va faltar una sentida interpretació del Cant de la Senyera i el Cant dels Segadors.

Núria Batallé, presidenta d’Òmnium Garrotxa: “Per una banda hi ha molt de rebombori a nivell polític i per una altra, hi ha molta decepció i molta desmotivació. La nostra entitat creu que l’única manera és tirar endavant i fer d’això una oportunitat per tornar-hi.”

Laia Lisa, secretària de l’ANC Olot: “Avui és un d’aquells dies importants perquè el poble transmetem el missatge que volem. Recordeu-vos que l’objectiu era aquest. Que us hem votat per això. Som un 52% d’independents. Si la gent vam votar és per fer la independència.”

En tot cas, centenars de garrotxins també van assistir a la manifestació convocada a Barcelona, tot i que el desplaçament tampoc ha estat massiu. Des de la Garrotxa, enguany han sortit cinc autobusos. Un símptoma evident del context polític i social actual. La coincidència amb les Festes del Tura també podria haver estat un motiu de la caiguda de gent.

Laia Lisa, secretària de l’ANC Olot: “Per les dades pures i netes és una llàstima i són menys busos que altres anys.”

Dolors Tejero: “Hi hem participat sempre i aquest any és més fort que mai participar-hi. No podem defallir. Que alguns estiguin decebuts no vol dir que hàgim de claudicar”

Jordi Bayona: “Crec que és l’any que s’hi ha d’anar més. Des del moment que el nostre president ha decidit no anar-hi, em motiva molt més a anar-hi, protestar i reivindicar la independència de Catalunya.”

Després d’un diumenge de Diada que ha aplegat milers de persones a Barcelona, Òmnium Cultural o l’ANC fan una crida a la població a respondre al carrer i a girar el full de ruta actual de la política catalana, immersa en una constant picabaralla.

x