Més d’un centenar de persones participen en l’Orientura

Aquest dissabte a les 10 del dematí ha tingut lloc l’Orientura, la cursa popular d’orientació en la que a través d’un mapa s’han de buscar els diferents punts de control. La organització ha distribuït un seguit de fites, cada una amb una puntuació pels equips. Gastant Keks i l’Agrupament Escolta Nostra Dona del Tura són qui han gestionat l’esdeveniment.

Cap de l’Agrupament Escolta Nostra Dona del Tura: Amb Gastant Keks fa uns anys que organitzem junts, son experts en aquests esports de muntanya i estem orgullos i contents per participar i donar aquest gra de sorra en aquest petit avituallament.”

Una tretzena edició, doncs, en un format una mica diferent dels altres anys.

Dani Viladomat, membre del grup Gastant Keks: “Els altres anys eren més lineals, s’havia d’anar d’un punt a un altra, en canvi avui pots anar a qualsevol punt del mapa, en els altres havies d’anar de l’1 al 2 i del 2 al 3, etc. Avui no és format lineal sinó que pots anar a la que creguis que pots anar, és molt més obert, més senzill.”

Tot i així, la localització ha estat la mateixa que l’any passat: per la zona del Montsacopa i dels horts del voltant. Es va comptar amb una participació aproximada d’unes 120 persones que a les 10 han iniciat les rutes. A les 12 del migdia es va finalitzar el termini per entregar la informació de cada grup i poder fer així les puntuacions.

Dani Viladomat, membre del grup Gastant Keks: “Ho hem fet a nivell de caire molt popular, hi ha molta gent que no ho ha fet mai, era portar la ortientacio a Olot, és un club d’aqui a Olot i ja fa molts anys que ho fem.”

Així doncs, l’esdeveniment que un any més forma part de les festes del tura, no es va aturar encara que potser s’anés a dormir tard.

Cap de l’Agrupament Escolta Nostra Dona del Tura: “Molt contents, les Festes d’Olot tothom se les estima, des del cau podem organitzat pels animats del dissabte al mati que ve poca gent, doncs estem contents que la puguin dur a terme.”

Dani Viladomat, membre del grup Gastant Keks: “Hi ha gent que ja la descartes, però hi ha gent que ha sortit i està aquí, depèn del que t’agradi la orientació. Vam decidir fer-ho al matí perquè és millor.”

x