D’Alcarràs a Los Àngeles: la pel·lícula de la garrotxina Carla Simón arriba a Hollywood

La Garrotxa i les Planes d’Hostoles segueixen tenint protagonisme en les notícies de l’actualitat. Tot plegat ho explica l’èxit de Carla Simón. Aquest dimarts s’ha conegut que Alcarràs, l’últim film de la directora garrotxina, optarà als Oscars representar a l’Acadèmia de Cinema Espanyol. Una notícia que ha tornat a despertar l’interès per la pel·lícula en l’àmbit nacional i internacional. Carla Simón optarà per primera vegada a un Oscar, després de ja està en la preselecció amb Estiu 1993. En una entrevista a La Xarxa, Carla Simón, explica que és una nominació que afronta amb il·lusió i amb totes les ganes de gaudir-la.

Carla Simón, cineasta: “Amb ‘Estiu 1993’ també va representar Espanya als Òscars i jo no m’ho podia ni creure. Ara estem il·lusionats perquè sentim que la pel·lícula a nivell internacional està molt ben posicionada, s’està estrenant a tot arreu i sentim que la pel·lícula està molt més posicionada al mapa.”

El film d’Alcarràs ja fa setmanes que es va estrenar as cinemes del territori català i fora de l’Estat fins i tot, arribant a països europeus. Una història basada en fets reals que tracta de la vida al camp d’aquesta zona de les terres de Ponent. Ara, arriba el moment perquè ‘Alcarràs’ faci el salt fora del vell continent i arribi als Estats Units, com explica Simón.

Carla Simón, cineasta: “A principis d’octubre anem cap a Nova York a presentar la pel·lícula, d’allà anirem a Londres i començarem aquesta gira. Allà ho sabrem. Jo puc parlar ara de les estrenes que hem fet fins ara a països europeus, que quan he fet entrevistes o col·loquis amb el públic sí que tinc la sensació que la gent hi connecta molt, molt semblant a com ho fa la gent d’aquí. La gent d’Alcarràs està molt contenta, en general la gent de les Terres de Ponent. A més, ha estat un any difícil per l’agricultura. Ha estat un any molt dur i em fa molt feliç que la pel·lícula pugui estar portant alegries a aquesta zona, que de vegades no hi parem massa atenció.”  

Alcarràs de Carla Simón optarà a la màxima estatueta del cinema mundial en la gala de los Ángeles que es celebrarà el març del 2023.

x