L’actor resident a la Garrotxa Jaime Blanch rebrà el premi ‘Pepe Isbert’ dels Amics dels Teatres Històrics

L’actor, que fa uns anys va establir la seva residència a la Garrotxa, no ha parat d’acumular premis estatals en els darrers anys, entre ells, el Premi a Tota una Vida de l’Associació d’Actors, el Premi Unicorn d’Honor del Festival d’Estepona, el de la crítica de Valladolid o un Premi Iris de l’Acadèmia de les Ciències i les Arts de Televisió d’Espanya. L’últim que li han concedit i que li atorgaran el proper 24 de setembre és el premi ‘Pepe Isbert’ de l’Associació Nacional d’Amics dels Teatres Històrics d’Espanya. A l’actor l’enorgulleix tant el nom del premi, un gran actor amb qui Blanch va coincidir en treballs com la sèrie de pel·lícules de La gran família, com la llista d’artistes que han guanyat el guardó abans que ell.

Jaime Blanch, actor: “L’important és veure’s en la llista. Quan em van enviar fa poc la llista d’aquells que han estat premiats, on està Antonio Gala, l’any anterior, Pepe Sacristán, Amparo Ribelles, Amparo Baró, Júlia Gutiérrez-Cava… Quin gust estar en aquesta llista!”

Actualment, Blanch combina els seus projectes professionals amb treballs altruistes en entitats com l’Orfeó Popular Olotí, on va produir i dirigir ’12 homes sense pietat’, una obra que va adaptar admirablement en escenaris com el Principal d’Olot.

Jaime Blanch, actor: “Quan vaig arribar a Olot em vaig enamorar de la Garrotxa. La dama verda que dorm entre volcans, que vaig dir un dia que em sentia poeta -afortundament, no s’ha tornat a repetir-, però és veritat, jo em vaig omplir de verd, de muntanyes i, sobretot, de bona gent amb qui em sento un més, afortunadament i des del principi, i vull que sigui així fins al final”.

Actualment, l’actor treballa en un nou projecte a Olot, una obra en què compartirà escenari la seva dona, l’actriu olotina Marta, novament a l’escenari de l’Orfeó Popular Olotí.

x