‘Semblances’, la nova exposició a Can Trincheria a càrrec de l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa

Cada any l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa treballa conjuntament amb l’Ajuntament d’Olot i Can Trincheria per dur una exposició a la casa museu.

Enguany s’acull del 2 de setembre al 2 d’octubre l’exposició fotogràfica Semblances, coordinada per Quim Roca Mallarach, Tècnic d’Imatge de l’Arxiu Comarcal que és el centre organitzatiu de la mostra i produïda per l’Àrea de Cultura i Educació de l’Ajuntament d’Olot.

Quim Roca, Tècnic d’Imatge de l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa: D’aquí a la Garrotxa o Olot tenim fotos de Rafel Henares Yepes, de l’Àngel Vila, de Sant Feliu de Pallerols tenim en Fernando Vilallonga, en Joan Antoni Satorre d’Olot, i de fora tenim a Eugène Atget, Diane Arbus, recuneguts internacionalment i amb un gran recorregut artístic.

L’exposició emmiralla fotografies d’autors garrotxins amb imatges emblemàtiques d’autors d’arreu del món.

Quim Roca, Tècnic d’Imatge de l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa: Poden agafar referències o no hi ha fotos fetes abans que algú treiés una foto considerada icònica, com la de la Carme Gotarde, són fotos que són casualitats i que són mirades que en definitiva tothom qui té educada la mirada d’alguna manera en algun moment donat pot fer alguna fotografia que s’assembla a la d’algú.

Des de l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa s’ha dut a terme un treball de reconeixement i comparació extens i molt ben trobat, on s’hi pot veure el mateix punt de vista escollit per dues persones amb cultures, històries i caràcters diferents.

Quim Roca, Tècnic d’Imatge de l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa: La idea d’aquest any s’ha gestat des de fa uns anys, que trobàvem una foto que dèiem mira aquesta foto s’assembla a la que va fer tal. Mica en mica vas trobant i separant. A mida que coneixes els fons dels fotografs, molt extensos, vas revisant, vas trobant. Tampoc hi ha moltes imatges que s’assemblen amb altres, perquè en tots els anys que portem n’hem pogut escollir 12. De les mes de 500.000 imatges que tenim hem triat aquestes 11 o 12.

Per l’any vinent, des de l’Arxiu Comarcal ja es tenen en ment dos possibles projectes per la següent exposició però segons ens expliquen “encara hi volen donar un parell de voltes”.

x