Anar a l’escola amb bicicleta de manera segura i promoure hàbits saludables: l’objectiu de la Societat Catalana de Pediatria i els promotors del bicibus

El Bicibus és des de fa un temps una realitat a Olot. Alumnes de l’Escola Sant Roc i les seves famílies arriben alguns dies a l’escola en bicicleta, en grup i de manera més sostenible.

Nil i Jan: Molt xulo, perquè estem en equip i mola anar amb bici. És molt guai perquè és com un conjunt.

Aquest matí la societat Catalana de Pediatria ha presentat a Olot la campanya ‘Pedalem cap a l’escola’, per promoure hàbits saludables en termes de mobilitat i per reduir, per exemple dades com el fet que 1 de cada 3 infants menors de quinze anys té sobrepès.

Helena Codina, Grup Salut Mediambiental Societat Catalana de Pediatria: Nosaltres volíem donar pes al concepte mobilitat escolar activa: com ens movem al centre escola des de casa. Òbviament, sense un vehicle motoritzat, és a dir, a peu, amb bicicleta o amb patinet no elèctric. Com a pediatres estem preocupats a fenòmens que ens trobem en el dia a dia, com són el sobrepès, l’obesitat i el sedentarisme.

L’altra gran reclamació dels promotors del Bicibus és que puguin circular en vies segures. Iniciatives com aquestes suposen cap a un nou model de mobilitat, però la realitat és que les ciutats ni estan preparades ni són segures.

Helena Vilardell, Canvi en cadena, promotors del bicibus: La veritat és que els bicibusos neixen per morir, amb l’esperança que d’aquí a uns anys les ciutats i pobles estiguin preparats i pugui pedalar de manera autònoma i sols els infants. Actualment no estem preparats. En l’actualitat, el 70% de recorreguts que es fan amb bicibus a Catalunya es fan sobre calçada. Junts, pedalant plegats, ens dona aquesta seguretat, com més siguem millor.

x