La cultura popular, protagonista a la Garrotxa en un cap de setmana de festes majors

La cultura popular ha sigut, sense dubtar-ho, la protagonista a la Garrotxa en un cap de setmana de festes majors a la comarca. Riudaura acomiadava aquest diumenge la Festa Major amb un retorn molt esperat, el de la tornaboda. Una darrera trobada amb berenar popular i sardanes amb la Cobla Contrapunt.

Agusí Llop, alcalde de Riudaura: “Recuperant tota la normalitat amb les festes amb molta participació. Una gran afluència a tots els actes i molt contents de com ha anat.”

Eulàlia Massana, veïna de Riudaura: “La tornaboda no podia fallar. Hem de ballar sardanes i, a més, aquest és un lloc molt i molt bonic i s’ha de fer. Si no, ja no seria festa major.”

A Castellfollit de la Roca, ahir es va celebrar la festa en homenatge a la gent gran a la plaça major. Davant molta expectació, hi van actuar els Bastoners d’Olot, abans del vermut. El consistori va voler destacar la inauguració de l’exposició de fotografies “La Festa” amb una primera mostra retrospectiva de l’obra d’Antonio Andujar.

Roger Santaló, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Castellfollit de la Roca: “La tornaboda no podia fallar. Hem de ballar sardanes i, a més, aquest és un lloc molt i molt bonic i s’ha de fer. Si no, ja no seria festa major. La inauguració de l’exposició de les fotografies d’Antonio Andujar, que era un fotògraf que hi havia aquí a Castellfollit de la Roca i que tenia bona part del segle XX documentada. A la gent li ha fet molta gràcia poder veure aquestes fotos que formen part del seu passat més recent.

Una festa molt completa, però és que a Sant Esteve d’en Bas també estaven de celebració. La tradicional baixa de karts de dissabte a la tarda, un dels moments més emblemàtics.

Sergi Heras, president de la Comissió de Festes de Sant Esteve d’en Bas: a, veïna de Riudaura: “Durant la pandèmia ens ha costat molt, perquè tampoc sabíem què podíem fer i què no podíem fer. Ara després d’aquests dos anys ja hem tirat endavant amb molta il·lusió i per poder fer una bona festa major.”

I per últim, la vila de Besalú també celebrava aquests dies una festa major en què estrenava el capgròs ‘El Lleó de Sant Pere’, elaborat per l’artista local Carina Vilagran. Una de les millors parts de la festa va ser la visita que van rebre els residents d’Edat 3 per part dels gegants i capgrossos del poble.

x