La gira teatral de ‘Terra Baixa’, del programa El Llop de TV3, fa parada a Olot

El Teatre Principal d’Olot va ser La companyia de teatre El Llop de TV3 va fer parada a la capital de la Garrotxa aquest diumenge amb dos funcions de ‘Terra baixa’.

Àngel Llàcer presenta una versió actualitzada del clàssic d’Àngel Guimerà. L’emblemàtica història de la Marta i en Manelic s’allunya del molí per ambientar- se ara en un ressort en ple segle XXI. Una proposta propera i desenfadada que va enganxar setmana rere setmana als espectadors de TV3, convertint El Llop en el programa més vist de les nits dels dimecres.

Jordi Ferragut, actor:És tot un clàssic del teatre català. El nostre director l’ha enfocat posant-la en temps actual, la qual cosa implica que es vegi que encara té vigència. Pensa que és un text escrit fa més d’un segle i que encara té vigència. Això diu molt del seu text i poc de les persones, que no em solucionat els problemes que hi havia en aquella època.”

Alecs Guixà i Blanca Lasobras, actors: “Amb moltes ganes, perquè feia mesos que no ens vieme i teniem ganes de retrobar-nos. Aquí a Olot és especial per alguns perquè van fer el primer càsting.”

Aquesta representació, ha estat l’inici de la nova temporada del cicle de teatre amateur AOlot, que programa un espectacle un diumenge de cada mes al teatre dels Catòlics.

Ferran Vallespir i Santi Jou, Els Catòlics:El teatre amateur és el lloc on neixen els actors que més tard poden ser professionals. El nivell del teatre amateur és fantàstic, estem portant teatre de gran qualitat. No són professionals, no viuen del teatre, però el seu nivell és molt bo. El que volem és que la gent vagi al teatre a veure actors professionals sí, però també als Catòlics a veure un teatre de qualitat i a preus assequibles per a tothom. Teatre de qualitat a preus assequibles.”

El Teatre Principal d’Olot, juntament amb els de Cervera, Manresa i Valls, va ser un dels emplaçaments on es va dur a terme el procés de selecció dels participants al concurs  El Llop. Una selecció que va rebre més de 1.500 candidatures, amb 250 càstings presencials i on finalment es van escollir als 33 candidats per a la gran final.

Alecs Guixà i Blanca Lasobras, actors: “Els càstings, tot el que vam viure…al final és un any des del principi de tot. Hem fet com una família i és molt maco cada vegada que ens trobem a representar l’obra. Tenim una gira genial, estem omplint els teatres. Estem molt contents.”

x