‘Elogi de la Paraula’ de l’Associació dels Amics de les Lletres Garrotxines reconeix escriptor, periodista i professor olotí Lluís Busquets

Els Amics de les lletres Garrotxines han engegat una edició d’homenatges que volen reconèixer figueres de la literatura i la llengua catalana. Sota el nom d’Elogi de la paraula’, l’associació ha escollit per aquesta primera edició a Lluís Busquets, escriptor, periodista i professor olotí i resident a Barcelona. És llicenciat en filosofia i en teologia a Roma i doctorat en filologia catalana per la Universitat de Barcelona. També és graduat en filologia hispànica i Ciències de la informació, així com diplomat en Cinema a Itàlia. La presidenta de l’Associació dels Amics de les lletres Garrotxines és Maria Dolors Figueras.

Maria Dolors Figueres, Presidenta de l’Associació Amics de les Lletres Garrotxines: “Ha estat una decisió que hem pres la Junta, llavors tots els socis de l’entitat ho saben i com que aquet any en Lluís ha fet 75 anys doncs creiem que era la persona a qui li havíem de fer, però no només pels anys sinó també per la seva trajectòria i perquè s’ho mereix.”

Lluís Busquets ha publicat més d’una vintena de títols. Va ser crític literari a El Correo Catalán. També ha col·laborat al Diari de Barcelona, Cartipàs, Diari de Girona, Revista de Catalunya, Revista de Girona, Cultura, Serra d’Or. I pel que fa a la premsa de casa nostra ha col·laborat amb Ràdio Olot i la Comarca d’Olot. El mateix Lluís Busquets es mostra agraït per rebre aquest homenatge per part d’un grup que defineix com a ‘amants de les lletres’, una passió que comparteix.

Lluís Busquets, Escriptor i periodista: “Trobo molt bé que els Amics de les Lletres Garrotxines ho facin i ho pensen fer un cop l’any, i lo primer de tot és fer-ho extensiu a tots els meus companys que n’hi ha de més mereixedors que jo i tot.”

L’acte d’homenatge a Lluís Busquets s’ha celebrat aquest cap de setmana a la Sala Magna de l’Espai Cràter d’Olot.

x