La Vall de Bianya completa la millora de serveis a L’Hostalnou

Després de setmanes de treballs, l’Ajuntament de la Vall de Bianya ha completat la millora integral dels serveis a l’Hostalnou, amb un cost de 600.000 euros, la majoria assumits per l’Ajuntament i una ajuda de 100.000 euros de la Diputació de Girona. L’actuació ha aprofitat el canvi de paviment per renovar tots els serveis, tant la portada d’aigua com el clavegueram, el gas o la fibra. Santi Reixach és l’alcalde de la Vall de Bianya.

Santi Reixach, alcalde de la Vall de Bianya: “I, evidentment, tot el tema de la il·luminació pública, que és on tindrem més l’estalvi més fort, el que ens convé més”.

L’últim detall d’aquesta actuació serà la instal·lació dels jocs infantils, que ja s’han adquirit i que seran col·locats abans d’un mes, i el sembrat de la gespa. Les altes temperatures de l’estiu no feien propici fer-ho abans i es farà durant la tardor. L’actuació és important per a un sector on feia anys que els serveis no es renovaven, on actualment no queda cap habitatge buit i on també neixen nous bianyencs, com a un dels tres nuclis més poblats del municipi.

Santi Reixach, alcalde de la Vall de Bianya: “Al costat de la urbanització de l’Hostalnou de Bianya hi ha aprovada una altra urbanització, ben bé al costat d’in hi ha l’Ajuntament, tenim uns altres terrenys urbans que són a Llocalou, i a veure si el propietari ho veu oportú i es va tirant endavant. [A la Vall de Bianya] ha puhat gent jove. L’any passat hi van haver prop de 20 naixements i aquest any ja n’hi han hagut nou en el que portem d’any, o sigui, que la població va creixent”.

Una de les pròximes actuacions importants a la Vall de Bianya és la millora de l’enllumenat de Llocalou.

Santi Reixach, alcalde de la Vall de Bianya: “Tot l’enllumenat de la travessera de Llocalou s’ha de canviar, més que res, per estalvi energètic, i hi hem d’anar. Aoxò, amb el Pla d’Obres, entra per a l’any vinent”.

L’altre és el projecte de millora de diferents vies i serveis a la Canya, que es preveu enllestir a finals de mes per començar a fer actuacions puntuals i successives.

x