L’Ajuntament d’Olot presenta una sol·licitud per millorar equipaments culturals, com l’edifici de l’Hospici

Un dels béns culturals més preuats que té Olot és L’Hospici. És el centre neuràlgic d’exposicions culturals i on descansen els Gegants d’Olot, entre d’altres funcions. Com a equipament cultural amb un alt nivell d’interès, ara l’Ajuntament d’Olot aprofita per demanar un ajut econòmic per la reforma de l’edifici. El pas dels anys ha fet que certes parts de l’Hospici estiguin en mal estat, com la façana principal, la planta baixa i, especialment, la part interior del claustre. L’ajut econòmic demanat a la Generalitat és de 53.600 euros que si s’atorgués, no seria suficient per finançar tota la reforma i s’hauria de complementar amb fons propis de l’Ajuntament. L’alcalde d’Olot és Pep Berga.

Pep Berga, Alcalde d’Olot: Hem presentat sol·licitud per arreglar tota la planta baixa interior del claustre de l’Hospici, uns estocats força deteriorats a la part baixa. S’hauria de fer l’arrebossat de nou, mantenint els mateixos colors de la resta del pati, un cromatisme que ve d’anys enrere. També una actuació important a la façana, és un edifici robust, molt massís i fosc, i pensem que podem millorar-lo de manera important.

A banda d’aquest ajut per reformar algunes de les parts de l’Hospici d’Olot, també hi ha el projecte damunt la taula d’instal·lar una coberta de vidre que seria fixa. Ja fa un temps, es va substituir l’antiga coberta per una lona, però la intenció és que sigui més estable i de millor qualitat. Un projecte, que segons Berga, té un alt cost econòmic però que s’hi treballarà en un futur.

Pep Berga, Alcalde d’Olot: Ens agradaria que pogués disposar de coberta permanent feta de vidre, de materials més permanents que el que tenim ara que durant l’hivern quan hi ha risc de nevada podria malmetre la lona que tenim.

El projecte de la reforma de l’Hospici d’Olot hauria de començar a principis de l’any vinent. En dos mesos, l’Ajuntament sabrà si compta amb el suport econòmic del govern català.

x