Neix la Fira del Llibre Local i Conscient a Les Preses, durarà dos dies i aposta per uns hàbits de consum i d’edició sostenibles

El pròxim divendres i dissabte, el municipi de Les Preses serà la seu de la Fira del Llibre Local i Conscient. La fira, que porta anys gestant-se, neix de la mà de l’Ajuntament de Les Preses i tres editorials independents que volen donar veu i espai a aquestes petites llibreries i biblioteques locals. És la primera vegada que l’Ajuntament de Les Preses organitza un acte d’aquesta mena i la intenció és que es converteixi en un referent per a tota la comarca.

Albert Danés, regidor de Cultura de l’Ajuntament de les Preses: “Així ho assumim com a poble. Des del primer dia estem dient que volem que sigui una fira passatgera ni d’una sola edició. Volem que sigui un referent a la comarca i que no sigui una fira exclusiva de Les Preses sinó de la Garrotxa i que tothom s’hi pugui sentir implicat.”

Laia Figueras, organitzadora de la fira: “Poder tenir l’editor al davant i que t’expliqui què és aquest llibre, perquè han apostat pel llibre. Hi haurà també, en algunes parades, signatures d’autors. Aquest contacte per mi és bàsic. En el moment que estàs comprant un llibre, moltes vegades estàs comprant la història que hi ha al darrere.”

Amb el nom de Llibre Local i Conscient es busca apel·lar a la mateixa consciència del consumidor, per prendre hàbits de consum sostenibles, i ser un espai de difusió sobre l’ecoedició.

Laia Figueras, organitzadora de la fira: “Un dels requisits de la fira és que tots els llibres que es venguin estiguin impresos localment. Ens pensàvem que això podria ser un factor limitant i ens hem trobat en que no.

La fira es dividirà en dos dies. El primer dia estarà dedicat als professionals del sector que estaran convidats a reflexionar sobre la producció sostenible i es farà un debat sobre el pla de sostenibilitat de l’Institut d’Empreses Culturals, on participaran diferents experts en la matèria.

El dissabte, en canvi, estarà destinat al públic general. Hi haurà 27 parades d’editorials independents i llibreries, tota mena d’activitats culturals adreçades a diferents grups d’edat i interessos i invitats sorpresa.

x