Els citats pels aldarulls a Olot durant l’acte electoral de VOX el 2021 s’agafen al dret a no declarar

Declaren set dels nou detinguts el febrer del 2021 en un acte electoral de VOX a Olot. Aquest matí han estat citats al Jutjat d’Olot enfrontant-se a un possible delicte de desordres públics i atemptat contra l’autoritat. Els fets es remunten fa un any i mig quan es van produir càrregues policials contra els manifestants que es trobaven al Firalet d’Olot, on VOX va organitzar un acte electoral. 9 persones van ser detingudes, set de les quals han estat citats a declarar.

Flavi Asperó, encausat: “El dret de manifestació és un dret fonamental. Si es parla de l’aldarull que va passar a Olot van ser els Mossos d’Esquadra que van provocar-lo. Militaritzant el nucli antic, bloquejant els accessos, etc. Un exemple el trbem a les Festes del Tura, on VOX va poder-se passejar lliurement per Olot. Tothom va xiular-los. És així com hem de reaccionar i agraïm a totes les veïnes que anem a una.”

Després de llegir el comunicat, el representant dels encausats també ha explicat que estant intentant crear un caixa per recollir fons, tot i que és difícil a l’hora de crear el compte bancari i justificar la utilització dels diners.

Ignasi Araluce, membre de la taula de suport: “Encara no i estem mirant com ho podem fer perquè és molt complicat crear una caixa de resistència amb un compte bancari, perquè justificar les ingressos ja a nivell legal és molt complicat. Tenim intenció de crear una caixa de resistència per poder costejar, tant les multes que ens imposin com els costos d’advocades i advocats.”

Tots els citats pels aldarulls durant l’acte de Vox a Olot s’agafen al dret a no declarar

De les 7 persones citades a declarar, totes s’han acollit al dret de no fer-ho.

El grup anomenat ‘Els 9 d’Olot’ també ha explicat que seguiran mobilitzant-se davant el que consideren un judici polititzat i una injustícia més del propi sistema judicial.

x