A Les Planes d’Hostoles aquest cap de setmana hi haurà molt moviment: la Santa Espina i la Fira del Joc ompliran els carrers del poble

Del 23 al 26 de setembre tindrà lloc a les Planes d’Hostoles la festa de la Santa Espina que coincideix amb la fira del joc.

Laia Juez, Dinamitzadora cultural de Les Planes d’Hostoles: Transformació de l’antiga fira de la fosca i del bastó i amb aquesta temàtica (arrenca el 2001, més de 20 anys de fira) es va transformar, més apte per tots els públics.

Així doncs, Les Planes ha preparat més d’una vintena d’activitats. El divendres 23 a les 7 de la tarda es començarà la programació amb un joc d’enginy i ja a les 11 de la nit hi haurà una sessió de DJ.

Marc Puig, Comissió de Festes de Les Planes d’Hostoles: Escoltant molts joves van dir que baixar fins pavelló que és on cada any es fa la festa no els hi agrada, com que tenim el temps que tenim (massa bon temps) vam dir de provar la primera nit de ball a la Plaça Major i a veure com reacciona la gent.

El dissabte ja arrencarà la fira del joc on de les 10 a les 7 de la tarda es podrà gaudir de jocs de gran format, d’enginy, d’un torn de ceràmica, ponis, un taller de bioconstrucció i un altre de creació de titelles. Tampoc hi faltaran els espectacles: a les 12 del migdia la companyia Estampades i en format de cercavila s’aturarà en diferents punts del poble per dinamitzar la fira; i ja a les 5 de la tarda l’espectacle ‘La bella tour’ durà el circ a la plaça major.

Pel que fa a la festa de la Santa Espina, el mateix dissabte a dos quarts de 12 del matí es farà el pregó i ja a la tarda hi haurà un partit de futbol, seguit de l’esperat concert del Pot Petit a la pista poliesportiva. Ja a les 8 de la tarda el correfoc de Diables de l’Onyar recorrerà els carrers de la vila fins a la plaça nova. La festa acabarà a les 12 de la nit amb el concert d’Orquestra Maribel i els diferents DJs.

No hi faltaran els actes tradicionals del diumenge: el concurs de pesca, la missa i el repic de campanes al matí, mentre que a la tarda es podrà gaudir de les sardanes, el ball dels gegants, l’orquestra selvatana i l’elecció de l’hereu i la pubilla. 3

Aquest dia també se seguirà amb la festa del joc on es duran a terme unes simultànies d’escacs.

Laia Juez, Dinamitzadora Cultural de Les Planes d’Hostoles: El bonic dels jocs, joc poderosa eina de coneixement i transformació i de relació. Crec que lo bo és que aplega a totes les edats, sembla parlem de nens, però si ens mirem a dins ens agrada jugar o juguem. Estem aprenent moltes coses, que cada cop hi ha més ganes d’involucrar i de convertir a Les Planes en un lloc juganer i que l’agenda del joc vagi més enllà de la fira del joc.

El dilluns, la santa espina recuperarà la sardinada popular, en la que ja es tenen preparats més de 15 kg de sardines.

x