L’Assamblea del Consell Consultiu de la gent gran posa de manifest les principals preocupacions de la gent gran de la Garrotxa

Ahir a la tarda es va celebrar a la Sala Magma de l’Espai Cràter l’Assemblea del Consell Consultiu de la Gent Gran de la Garrotxa.

Santi Reixach, President del Consell Comarcal de la Garrotxa: Aquesta gent són l’herència que tenim nosaltres a la comarca els que més saben, els problemes que els hi surten els hi hem de mirar de trobar solució. No deixarem d’estar al seu costat per mirar de solucionar els problemes que els surtin,

El Consell de la Gent Gran manté el contacte directe entre l’administració i aquest col·lectiu. Es fan reunions trimestrals on manifesten les seves problemàtiques i el consell intenta trobar-hi solucions. Pel que fa als plenaris o assemblees com la d’ahir, se’n fan 4 l’any, aquesta ha estat la tercera.

Manuel Àlvarez, Membre de la Comissió Executiva del Consell de Gent Gran de la Garrotxa: Hem de procurar donar solució, treballem amb l’administració i el Govern directament, però és molt lenta i quan has resolt una qüestió, en tens tres més al darrere.

Imma Muñoz, Regidora d’Acció Social de la Garrotxa: A través del Consorci d’Acció Social, una de les necessitats és la de l’autonomia i aquí qualsevol dubte que els hi sorgeix s’hi poden adreçar.

Actualment, existeix una gran distància generacional en el mode de vida. Els principals problemes que enguany s’han tractat al consell no han estat pocs: informàtica, mobilitat, habitatges, bancs, les residències, pensions o la soledat no volguda.

Imma Muñoz, Regidora d’Acció Social de la Garrotxa: Existeix una gran bretxa en tots els àmbits, sobretot informàtic, solucions per resoldre la seva autonomia.

Aquest any, però, s’ha aconseguit alguns canvis: Caixa Bank ha ampliat l’hora d’atenció al públic i s’han simplificat els passos a seguir dels caixers automàtics per treure diners, tot i que una de les lluites de la gent gran és pel retorn de la presencialitat.

També s’han enfocat en les residències, es pretén millorar les infraestructures de la residència Montsacopa i de l’antic hospital Sant Jaume, que amb ajuda de les subvencions Next Generation o sense, les reformes es duran a terme.

Manuel Àlvarez, Membre de la Comissió Executiva del Consell de Gent Gran de la Garrotxa: El tractament a la gent gran a vegades és despectiu o s’obliden que existeixen, la forma de vida que ara té la gent jove és gràcies a la gent gran. La gent gran no hem nascut amb 60 anys.

Encara queda un llarg camí perquè la societat al complet escolti, modifiqui i dignifiqui el col·lectiu de les persones grans, tot i que amb l’ajuda d’aquests organismes la seva veu es pot potenciar fins a aconseguir.

x