Torna a botar la pilota amb l’inici de les lligues de bàsquet a la Garrotxa

El torn de l’inici de les lligues de bàsquet arriba aquest cap de setmana a la comarca. Enguany, com gairebé cada temporada, són quatre els equips que competiran a Tercera Catalana: el Garrotxa Santjoanenc, l’Escola Pia, el Vall d’en Bas B i l’Olot. El conjunt que jugarà al nivell més alt és el Vall d’en Bas, que el curs passat va assolir finalment l’ascens a Segona Catalana.

Pau Marguí, entrenador del Vall d’en Bas: “Intentarem accelerar el ritme. Jugar bastant ràpid. Sobretot, amb els objectius que ens hem plantejat a nivell de joc, el que teníem l’any passat quan vam començar a fer els fonaments, mantenir el sistema de joc i la presa de decisions.”

Ferran Lucena, coordinador de l’Escola Pia: “L’equip està molt bé i motivat. L’any passat va patir la primera experiència a Tercera. Aquest any ja saben al que van, el nivell que hi ha i l’exigència física que exigeix.”

Adrià Danés, jugador del Garrotxa Santjoanenc: “L’equip de Tercera, en principi, havia de ser per a l’equip veterà. No va continuar al final i a nosaltres ens van donar la oportunitat d’agafar aquesta plaça. Sí que és veritat que és un equip molt jove. Són tots molt jovenets. El més interessant és seguir millorant, pas a pas, de mica en mica i, sobretot, jugar com a equip.”

Guido Cengiarotti, entrenador de l’Olot: “Hem treballat molt per integrar el grup. Hi havia molts jugadors nous. Som la barreja de dos equips de l’any passat i uns jugadors que s’han incorporat de nou. Hem hagut de treballar molt perquè es coneguin i agafin un estil de joc.”

Tots els equips començaran la lliga a casa. L’Escola Pia serà el primer a debutar. Ho farà dissabte a les 17.45 h davant el Ceset. El pròxim sera el Garrotxa Santjoanenc en un renovat i càlid pavelló a les 19 h contra el Fontajau. L’endemà diumenge serà el torn del Bàsquet Olot que rebrà la visita del Sant Gregori a les 12.15 h. L’únic que començarà la competició lluny del seu fortí és la Vall d’en Bas, que ho farà diumenge a Cassà de la Selva a les 18.15 h.

Els equips porten setmanes de pretemporada integrant el grup, posar-se al dia tècnicament i assimilar tots els aspectes tàctics. Que comenci l’espectacle.

x