Energy Tools inaugura les seves noves oficines centrals a Olot

Ahir, als paratges de la Moixina, la consultoria elèctrica Energy Tools va inaugurar la seva nova seu central. L’espai era una antiga casa de tints de l’any 1941 que ha estat completament rehabilitada. Ara, és un edifici Net Zero, és a dir, que no emet emissions de CO₂. Produeix la seva energia a través de fonts renovables i compta amb el certificat energètic A, la màxima distinció energètica concedida per l’Institut Català d’Energia.

Entre altres mesures, l’edifici disposa d’un sistema domòtic, plaques solars i una caldera de biomassa. A més de diferents punts de recàrrega de vehicles elèctrics.

Amb tot això, es tracta d’un dels edificis més sostenibles de tot el territori, amb un consum d’energia pràcticament nul.

Energy Tools, que ja és líder en el mercat català de l’optimització energètica, tant pel que fa al volum d’energia gestionada, com pel volum de clients, s’ha marcat, ara, amb les noves oficines, l’objectiu de convertir-se en el referent dins l’estat espanyol.

Jordi Rabat, CEO d’Energy Tools: “Per sort, nosaltres cada dia anem creixent més. També és veritat que l’energia, avui en dia, ha passat de ser una factura que paguem, a una que si més no, tothom se la mira.”

El departament de recerca i desenvolupament de l’empresa ha desenvolupat un software energètic amb el qual poder gestionar el consum i l’estalvi energètic de les empreses. Aquest software compta amb un sistema d’intel·ligència artificial que perfecciona el rendiment del programa i permet preveure les variacions del mercat.

Jordi Rabat, CEO d’Energy Tools: “La visió que ens dona és la digitalització, que la vàrem tenir des del primer dia amb la part de software i amb la qual nosaltres creiem firmament. Els canvis que venen en l’àmbit energètic a nosaltres no ens han agafat a contrapeu, ja que els nostres sistemes de digitalització són dels més elevats.”

Tot i que l’empresa té el clar objectiu de continuar creixent, té un ferm compromís amb la Garrotxa.

Jordi Rabat, CEO d’Energy Tools: “L’oficina central, sempre estarà a Olot. L’entorn que tenim és absolutament immillorable i el nivell de persones que hi ha a Olot, és un nivell de persona molt compromesa amb el territori i al final Energy Tools s’ha de quedar aquí.”

Pep Berga, alcalde d’Olot: “El que necessitem en una ciutat com la nostra, que resigna de ser perifèria, sinó que vol ser receptora de talent i receptora d’empreses. Nosaltres fem servir l’expressió d’empreses amb valor afegit. El valor afegit és que els professionals que treballen aquí sou persones amb una formació elevada i amb un compromís claríssim amb tot allò que feu. A més, hi ha compromís social, perquè darrere la figura d’en Jordi, que està en aquest projecte, també col·labora en altres, com la Fundació Impulsa.”

Des d’Energy Tools van col·laborar en la creació de la Fundació Impulsa Garrotxa, dedicada a la promoció d’oportunitats entre els joves en situació de vulnerabilitat, des d’on ajuden ja a més de 60 persones.

x