Les festes de Sant Miquel recuperen el sopar popular i el Ball Pla

El tret de sortida de les festes del barri de Sant Miquel serà el pregó, aquest any a càrrec del rei i la reina del carnestoltes. Després, es farà entrega del Gat Honorífic i per tancar la nit, la companyia de teatre ‘Sal i Pebre’ presentarà la seva última obra I una merda.

Pel que fa a dissabte, es farà una missa a les deu del matí. Llavors, tindrà lloc el concurs de dibuix i una exhibició de cotxes antics, tot a la plaça de Sant Miquel.

Miriam Borda, Comissió de Festes de Sant Miquel: “Intentem que el patró de programació sigui, més o menys, sempre el mateix i que sigui tant per grans, com per petits.”

Noa Rodríguez, Comissió de Festes de Sant Miquel: “S’intenta organitzar actes molt familiars i que els nens se sentin implicats.”

A la tarda, ballaran els gegants i el gat de sant miquel i es presentarà un nou capgròs que se sumarà a la faràndula.

Noa Rodríguez, Comissió de Festes de Sant Miquel: “Hem fet un cabeçut que es presentarà dissabte. Ens fa molta il·lusió tornar a la normalitat i afegir novetats a la festa.”

A les sis, el Mag Nani oferirà un espectacle i tot seguit vindrà el plat fort de les festes. A les vuit del vespre començarà el ball pla, carregat d’història i significat pel barri.

Noa Rodríguez, Comissió de Festes de Sant Miquel: “Aquesta burla s’ha tornat una tradició, que agrada molt i és que aquests vestits tan ben fets donen molt de goig.”

Des de la comissió de festes, fan, també, una crida al jovent del barri tan necessari per poder seguir amb aquesta tradició.

Tot seguit, tornarà el sopar popular, que aquest any es celebrarà a la Plaça, i, per acabar, concert de Buena Onda.

Diumenge al migdia, tindrà lloc la segona trobada d’Hereus i Pubilles i actuaran l’Esbart d’Olot i tota la faràndula del barri. A la tarda, per acomiadar-nos de la festa, el grup “Balmes que no t’ho perdis” oferirà el seu playback al casal.

x