Olot millorarà l’eficiència de les instal·lacions de la Plaça Mercat

El 28 de novembre de 2014 es va inaugurar un dels equipaments més utilitzats d’Olot, la Plaça Mercat. En aquell moment els sistemes de refrigeració i climatització no havien avançat tant com ara i per això al cap de vuit anys, necessiten una reforma per cobrir les necessitats dels 22 punts de venda de l’equipament. A través d’una nova convocatòria dels fons econòmics de la Unió Europea, els Next Generation, l’Ajuntament d’Olot ha decidit presentar-se per tal de millorar l’eficiència energètica de les instal·lacions. Pretenen eliminar les fonts d’emissió de calor i reforçar el sistema de refrigeració de cadascuna de les parades.

Estanis Vayreda, regidor de Promoció Aj. Olot: “El que es planteja en aquests Next Generation és treure tots aquests equips de fred i s’instal·lin al sostre de l’edifici. Amb això aconseguirem que tota l’emissió de calor que fan les màquines redueixin la sensació de calor que hi ha a l’interior i que la climatització de l’equipament millori i sigui més eficient, i la segona és eficiència energètica fent un edifici molt més sostenible.” 

La millora de l’eficiència energètica a la Plaça Mercat també inclou una millor climatització interior de l’equipament. Això permetrà que els clients hi estiguin més bé especialment durant els mesos d’estiu. S’instal·larà un sistema de refrigeració més potent. Unes millores que tenen un cost de 315.974 euros, un pressupost finançable amb el 80% de la subvenció dels Fons Next Generation.

Estanis Vayreda, regidor de Promoció Aj. Olot: “Aquesta és una subvenció que presentem com a Ajuntament d’acord amb els placers, amb un pressupost de 315.000 euros, dels quals si ens donen la subvenció, els placers assumirien aquest 20% que faltaria i podríem completar un projecte que seria molt interessant per la Plaça.” 

En relació amb l’eficiència energètica de la Plaça Mercat, fa unes setmanes es va produir un tall important de llum que va deixar l’edifici gairebé inoperatiu durant tot un matí. El president dels placers, Jordi Vilarrasa, explica que aquesta situació no havia passat mai i que ja compten amb un generador perquè no es torni a repetir.

Jordi Vilarrasa, president Associació de placers d’Olot:Ara en tenim un d’instal·lat. Pensa que en 8 anys només ha passat un cop. Tampoc ens hem esverat, ho vam fer de la manera que vam poder. Mai vam perdre el fred del producte perquè el generador de les neveres va funcionar. Però a la zona comunitària era més difícil que les 22 parades s’hi poguessin connectar. Ara amb l’empresa ho estem mirant i és fàcil que quan marxi el llum no torni a passar el que va passar.”

Es preveu que els treballs de millora del sistema de fred industrial i la climatització de la Plaça Mercat comencin durant el segon trimestre del 2022. S’espera que es facin en dies que no afectin l’activitat de la plaça, preferiblement els diumenges.

 

x